FR MEMBERS ONLY
  • Zénobe Grammelaan nr 1
    1300 Waver - België
  • CONTACTEER ONS OP
    010 22 79 44
  • Openingsuren
    Dinsdag - Vrijdag 9u30 - 23u Zaterdag 9u30 - 22u Zondag 9u30 - 18u

FAQ'S

Eerst en vooral even surfen naar de officiële site van FROS dé recreatieve multisport federatie, erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen en lid van de Vlaamse Sportfederatie. Nadat je lid wordt bij CTM kan je de aanvraag sturen naar deze federatie.

Aan de beginnende sporter biedt de koepel een handig stappenplan. Eens je documenten en voorlopige vergunning in orde zijn kan je bij CTM samen met initiators en/of trainers begeleid worden.

Contact Meer

Eerst en vooral moet je lid worden van een schietclub.
Bij CTM zal je lidmaatschap beginnen te lopen vanaf de dag da je toelating tot schieten is goedgekeurd door de « Dienst Wapens » van je provincie.
Er dient een examen bij de politie afgelegd te worden en je zal ook het bezoek krijgen van de wijkagent die de omstandigheden goedkeurt. Naar de Dienst Wapens stuur je het volledig dossier door (idem zoals de aanvraag voor een wapen) die specifiek vermeldt dat je recreatief schutter wil worden.

Na enkele maanden, zal je normaal gezien een toelating krijgen om de schietsport aan te leren in clubverband. Vanaf dan heb je één jaar om het praktisch examen af te leggen. Ben je geslaagd, vanaf dan kom je in aanmerking om een wapen aan te schaffen via Model 4 maar vooral om regelmatig (min 10 x / jaar) te komen schieten in een schietclub.

Contact Meer

Ben je ouder dan 18 jaar ?

Wil je eens een keertje van het sportschieten proeven zonder dat je eerst alle stappen moet doorlopen? Wel, sinds de invoering van de nieuwe wet van 8 juni 2006 bestaat de mogelijkheid om 1 keer per jaar met een vergunningsplichtig wapen te schieten ZONDER dat je een vergunning nodig hebt.
Natuurlijk hangen hier wel enkele voorwaarden aan vast:
1. We vullen een dagkaart voor je in. Deze dagkaarten zijn doorlopend genummerd en voor de clubs te verkrijgen bij FROS. De dagkaart bevat volgende gegevens en wordt binnen de 7 dagen opgestuurd naar de gouverneur bevoegd.
1. Identiteit van de schutter
2. Gegevens van de schietstand
3. De dag waarop geschoten zal worden.

CTM duidt een persoon aan die de occasionele schutter begeleidt:
1. Deze begeleider legt op voorhand de geldende veiligheidsregels en de werking van het wapen uit.
2. De begeleider stelt het wapen ter beschikking, ziet erop toe dat het veilig wordt gemanipuleerd en neemt het wapen onmiddellijk na het schieten terug in bezit.
Neem op voorhand een afspraak (min één week vooraf) op 010 22 79 44
Bijkomende voorwaarden :
Tijdens de loop van het jaar nog niet in een andere club op deze manier te hebben geschoten.
Een uittreksel van je strafblad meebrengen dat afgeleverd werd < 3 maanden.
Dan kan je voor 58€ op de schietstand verschillende wapens uit proberen - in ieder geval een revolver, een pistool een karabijn en een geweer. Dit allemaal verschillende kalibers. CTM zorgt voor de verzekering, de instructeur, de wapens en de munitie.

Contact Meer

Natuurlijk kan dat. De mogelijkheid bestaat initiatie lessen te volgen.
Je moet zeker ook weten dat er naast het schieten zelf, allerhande veiligheidsvoorschriften aan te pas komen, zoals bv het correct manipuleren van de wapens en de legale aspecten ivm transport.

Contact

NEEN, je moet een recent document aanvragen bij de gemeentelijke diensten en dit aan het secretariaat overmaken vooraleer je gaat schieten.

Contact

NEEN. Dit is niet wettelijk. Je mag wel met de wapens van de club schieten en voor deze gelegenheid munitie aankopen op de stand. De niet gebruikte kogels dienen teruggegeven worden aan de schietverantwoordelijke. In GEEN geval mag je de munitie meenemen.

Contact

JAWEL. Je contacteert de verantwoordelijke hieromtrent en je moet wel de munitie aanschaffen via de Club. De niet gebruikte kogels dienen opnieuw binnengebracht worden. In GEEN geval zal je die mogen meenemen.

Contact

Je kan direct betalen op het secretariaat via Bancontact of met baar geld voorafgaand je schietactiviteit. Weet dat je niet in orde bent met de verzekering in geval van een ongeval indien je niet in orde bent met het betalen van je jaarlijks lidgeld.

Contact

NEEN. Wapens dienen altijd in gesloten koffer binnen/buiten gebracht. Je mag ze alleen manipuleren op de schietstand zelf.

Contact

Je kan een een email sturen met je aanvraag of even binnenspringen in het secretariaat en daar je vraag richten.

Contact

Heb je nog verdere vragen ?

Aarzel niet om ons te contacteren, we zullen je zo snel mogelijk antwoorden.

Contact
100
meter
2000
leden
12
schietbanen
33
jarig bestaan